Od petka, 20.ožujka za promet se zatvaraju ulice Gomnjanik i Aleksandra Curavića na Brodarici zbog početka radova u sklopu projekta Aglomeracija koji će trajati će do 15. lipnja ove godine. U navedenom razdoblju ulicama se neće moći pristupiti s Magistralne ceste D8, odnosno, ulice će biti zatvorene za sav promet osim stanarima s kojima je dogovoren poseban režim prometovanja.

Nakon provedenih višestrukih konzultacija između Vodovoda i odvodnje d.o.o., Grada Šibenika, Hrvatskih cesta i izvođača radova s predstavnicima Mjesnog odbora o terminima i načinu izvođenja radova postignut je dogovor po kojem radovi na postavljanju vodovodnih i kanalizacijskih instalacija u navedenim ulicama započinju 20. ožujka i traju do 15. lipnja kada će se radovi prekinuti, a ulice na dijelu izvođenja radova vratiti u stanje prilagođeno za neometano prometovanje vozila i pješaka. Nakon ljetne stanke radovi će se nastaviti.

Projektom Aglomeracija samo na području Brodarice i Krapnja će se izgraditi i sanirati gotovo 30 km kanalizacijske i 20 km vodovodne mreže, te izgraditi šest novih crpnih stanica. Ovaj projekt je najveće ulaganje u infrastrukturu na tom području koji će stvoriti uvjete za podizanje kvalitete života stanovnika kao i obavljanje turističkih djelatnosti od čega će mještani Brodarice zasigurno imati velike koristi.
Još jednom svim mještanima Brodarice zahvaljujemo na strpljenju i uviđavnosti.