Uređenjem Ulice Ive Zaninovića od Doma zdravlja do Ulice Stipe Ninića završeni su radovi projekta Aglomeracija na području Crnice. Ukida se privremena prometna regulacija pa se ponovo može normalno prometovati ulicama Ive Zaninovića, Stipe Ninića, Paška Trlaje prema parkiralištu sv. Nedjeljica ili dalje kroz Crnicu.

Radovima u sklopu projekta Aglomeracija u Crnici rekonstruirano je 1.500 m kanalizacijske i 1.500 m vodovodne mreže. Izvedeno 155 priključaka vode i 155 kanalizacijskih priključaka. Asfaltirano je 6.700,00 m2 ulične površine, a na mjestima gdje je bilo moguće uređen je nogostup. Postavljena je plinska instalacija i obnovljena energetska.

Vrijednost izvedenih radova u Crnici je oko 11.000.000,00 kn.

Projekt Aglomeracija na području grada Šibenika privodi se kraju, sve je manje gradilišta. Od ukupno predviđenih 11.860 m iskopa do sada je izvedeno 11.300 m što je 95%. Od 23 ulice obuhvaćene projektom Aglomeracija preostala gradilišta ostaju u ulicama: Matije Gupca, Nikole Tesle i kod Crkve sv. Frane (Trg Nikole Tomasea i Trg I.G.Kovačića).

Do kraja tjedna će završiti i radovi na dijelu Ulice Matije Gupca od Ulice Petra Preradovića do Mariborske, a preostali dio ulice od križanja s Jerka Machieda uz Hitnu pomoć do Ulice Petra Preradovića bit će završen do kraja lipnja.

Kod Crkve sv. Frane, u Ulici I.G. Kovačića u tijeku je postavljanje kamenog opločenja sukladno konzervatorskim smjernicama. Svi planirani radovi na toj dionici će završiti do 15. lipnja.

Kako smo i do sada napominjali od svih gradilišta u gradu, Ulica Nikole Tesle najzahtjevniji je dio. Zbog konfiguracije tla, uskoće koridora, malog manevarskog prostora za strojeve (dubina kanala jednaka širini ulice), problema odvoza materijala i sl. U sljedećih nekoliko dana će završiti radovi na dijelu od Težačke do Ulice Paška Zjačića. Tada će započeti radovi druge faze od Ulice Paška Zjačića do Puta gimnazije koji će završiti u rujnu.